Plopsa4

Interview: Plopsaqua en Plopsa Hotel

Architectenbureau

Plopsa Hotel: PCp Architects | Plopsaqua Hannut-Landen: Geising + Böker

Bouwheer

Plopsaland nv

Bouwjaar

Plopsa Hotel: 2019 | Plopsaqua Hannut-Landen: 2020

Geleverde dienst(en)

Over het project

Om de droomwereld van Plopsa te creëren, rekent Plopsa Group op zijn eigen bouwteam onder leiding van Luc Van der Biest, directeur investeringen & bouw. Hij coördineert het bouwteam en rekent al jaren op onze stipt- en correctheid voor de plaatsing van de vloeren en droogbouwplafonds en -wanden in diverse Plopsa-projecten. Van sanitaire blokken en wachtrijen in de pretparken over Plopsaqua in Hannut-Landen tot het Plopsa Hotel in De Panne: Plopsa Group vraagt, wij draaien met plezier.

Luc Van der Biest

Een totaalaanpak voor het bouwteam van Plopsa Group

Een bedrijf van zijn woord

Luc Van der Biest steekt meteen van wal: "Plopsa Group werkt al jaren samen met Van Hulle Bouwservice. Voor ons is een woord een woord en door de jaren heen heb ik het bedrijf leren kennen als een trouwe partner. Dan zijn wij ook een loyale klant. Wij moeten ook echt kunnen rekenen op onze aannemers. Een Plopsa-park krijgt een openingsdatum toegekend en die kan je onder geen beding uitstellen: de tickets zijn verkocht, de deuren moeten open."

Wat volgt is een interessant gesprek over het bouwteam achter Plopsa Groep, de specifieke bouwvereisten binnen een themapark en de fijne samenwerking met álle mensen binnen Van Hulle Bouwservice.

Een blik achter de schermen bij het bouwteam

"Van wegenis tot alles wat je kan aanraken in de Plopsaparken gaat door de handen van ons eigen bouwteam. Wij werken nooit met een algemene aannemer, maar houden de touwtjes stevig zelf in handen. Samen met de technisch directeur en decoratieve directeur en ons team van o.a. ingenieurs en tekenaars splitsen we elk project op zoals je een privéwoning zou bouwen. We staan zelf in voor de coördinatie van de ruwbouw, het schrijnwerk, tegelwerk, sanitair... Tot de aankoop van de bedden voor het hotel toe!"

Aan elke werf wordt een project- en werfleider toegekend, die elk project dagdagelijks nauwgezet opvolgen. "Momenteel hebben we verschillende werven over gans Europa lopen: van De Panne over Berlijn naar Praag tot Warschau om er maar enkele te noemen. En Van Hulle Bouwservice gaat overal met ons mee. Of het nu om een groot project of een kleiner werk gaat, elke aanvraag wordt geapprecieerd. Hetzelfde geldt voor de dienst na verkoop: bij problemen denken ze oplossingsgericht mee."

Van Hulle Bouwservice gaat verder dan hun eigen niches: zo vroegen wij vloertapijt en daar werd dan ook voor gezorgd.

Plopsa3

Recente realisatie: Plopsaqua in Hannut-Landen

"Het zwembad in Hannut-Landen werd door Van Hulle Bouwservice betegeld: een uitdaging, waarbij ze met tal van unieke parameters rekening moesten houden. Zo zijn we in een openbaar zwembad nogal beperkt in de materialen die mogen gebruikt geworden. Ook het Maya de Bij-thema brengt best wat complexiteit met zich mee door de organische vormen en afgeronde hoeken. Het was aan Van Hulle Bouwservice om de juiste tegels te vinden die zowel in het thema passen als aan alle kwalificaties beantwoorden."

Recente realisatie: Plopsa Hotel in De Panne

"In het hotel zorgde het team van Van Hulle Bouwservice voor de gyproc en de betegeling. We voorzagen ook vast tapijt in het hotel. Dat is een niche die Van Hulle Bouwservice normaal niet aanbiedt, maar ze namen het mee in de totaliteit van het project zodat wij hier geen derde partij moesten voor zoeken. Die ontzorging is top."

"Een bedrijf met hart voor mensen"

Wat Luc misschien nog het meest charmeert, is het sociaal engagement van Van Hulle Bouwservice. "We hebben sowieso een goeie samenwerking, maar de sociale verantwoordelijkheid die Stefaan en zijn team opnemen, kan ik bijzonder appreciëren. Wij zitten in een niche waar mensen mogen dromen en het dan ook fijn om in onze sector te kunnen samenwerken met ondernemers die het hart op de juiste plaats dragen voor mensen die het minder goed hebben."

Op het eind van zijn betoog drukt Luc zijn appreciatie uit voor het ganse Van Hulle Bouwservice-team, voor en achter de schermen, om mee te bouwen aan het verhaal van Plopsa Group. Het genoegen is uiteraard geheel aan onze kant.

Terug naar overzicht

Gerelateerde projecten

Op zoek naar een aannemer droogbouw of vloerwerken?

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

Contacteer ons