Apotheek Poppe Wambeek 2 min

Interview: Clement Pharma Concepts

Architectenbureau

Clement Pharma Concepts

Bouwheer

Clement Pharma Concepts

Bouwjaar

Samenwerking sinds de jaren '70

Geleverde dienst(en)

Over het project

Clement Pharma Concepts uit Izegem staat al bijna 100 jaar voor vakmanschap en innovatie in apotheekinrichting. Al meer dan de helft van die periode rekent het bedrijf op onze afdeling droogbouw om gyprocplafonds, technische tegelplafonds en gyprocwanden te installeren in al hun apotheken.

Para Nord Brussel 2 min

Interview met Claude Raes en Ruben Raedt

Al meer dan vijftig jaar trouwe klant

Benieuwd naar het succesrecept voor 50 jaar aangenaam samenwerken? Wij hadden hierover een fijne babbel met general manager Ruben Raedt en interieurarchitect Claude Raes. Laatstvernoemde vat het als volgt samen: "Het is de mix van technische vakkennis, een stabiel team en keer op keer een correcte oplevering."

Hoge kwaliteitseisen in complexe projecten

“De kwaliteitsstandaard ligt nochtans zeer hoog bij ons”, vertelt CEO Ruben Raedt. “In vergelijking met andere sectoren zijn we op vlak van afwerking een van de meest veeleisende en complexe segmenten. Dat wordt bijvoorbeeld geïllustreerd door het feit dat het plafond in een apotheek pas na het meubilair geplaatst wordt. De gyprocwerker moet het plafond dus plaatsen tussen het meubilair en met respect voor het materiaal.”

Claude vult aan: “Er komen ook allerlei technieken aan te pas waar de gyprocwerker rekening moet mee houden zoals elektriciteit, alarmsystemen, airco, ventilatie... Die complexiteit vraagt technische vakkennis.”

Ook het ontwerp van een apotheek is vaak complex. "Nu werken we vooral met rechte lijnen, maar tot enkele jaren geleden waren gebogen vormen enorm populair. Dat vraagt een zekere vakkennis maar Van Hulle Bouwservice is er tot op heden steeds in geslaagd om oplossingen te bieden die volledig aan het plan beantwoorden. Da's geen evidentie gezien de tijdsdruk die in onze sector heerst."

Timing is key

“Ook op vlak van timings en opvolging ligt de standaard hoog. Als wij een bepaalde startdatum afspreken, moet die ook gerespecteerd worden. Een openingsdatum voor een apotheek kan je immers niet zomaar opschuiven dus moeten we kunnen rekenen op stipte partners die dergelijke strakke planningen kunnen waarmaken. Tot nu toe is dat met Van Hulle Bouwservice altijd al gelukt”, aldus Ruben.

Van Hulle Bouwservice beantwoordt voor ons aan alles wat een goeie vakman typeert.

Apotheek Vanderweeen Denderleeuw min

Advies in het knowledge center

Onlangs bezocht Claude ook onze showroom en het knowledge center, waar je alle materialen en technieken voor droogbouw ook behind the wall kan bekijken: "De toonzaal is een beleving op zich maar voor ons zit de meerwaarde vooral in het knowledge center omdat daar experts aanwezig zijn die ons met hun doorgedreven kennis van de bouw kunnen adviseren over het materiaalgebruik voor je concept."

Vaste ploegen voor onze projecten

"Wij zien al jaar en dag dezelfde mensen op de werf, terwijl het werk toch niet te onderschatten is. Als plafondplaatser werk je immers voortdurend boven je hoofd, als een echte Michelangelo. Een dergelijke job hou je enkel vol als je een hart voor het vak hebt", gaat Ruben verder. "Voor ons is het ook fijn dat we gerust kunnen zijn dat het werk hoe dan ook correct en tijdig klaar zal zijn", vult Claude aan.

Over Clement Pharma Concepts

Clement Pharma Concepts zag het licht in 1925 in Izegem en wordt intussen door de derde generatie geleid. Het bedrijf specialiseerde zich in de conceptuele inrichting van apotheken en kan zich vandaag Belgisch marktleider noemen. Het volledige proces gebeurt in house, van het studiebureau voor het apotheekconcept tot de vervaardiging van het apotheekmeubilair. Bekijk alle referenties op de website van Clement Pharma Concepts.

Terug naar overzicht

Gerelateerde projecten

Op zoek naar een stipte aannemer voor droogbouw?

Vraag nu je offerte aan

Meer info