Ieuwbouw appartementen Oostende Baelskaai centralpark sea

Interview: Baelskaai, Oostende

Architectenbureau

AWG Architecten, Antwerpen

Bouwheer

Burco Coast, Brussel

Bouwjaar

Lopend project

Geleverde dienst(en)

Over het project

Projectontwikkelaar Burco Coast blaast in een Publiek-Private Samenwerking met de Stad Oostende nieuw leven in de Baelskaai langs de Oosteroever. Sinds 2010 is Burco Coast er volop bezig met de ontwikkeling en bouw van indrukwekkende appartementsgebouwen met een fenomenaal zicht op het water enerzijds en op een prachtig nieuw stadspark dat doet denken aan Central Park in New York anderzijds.

Voor de plaatsing van de vloeren in Baelskaai 14 en 25 rekende Burco Coast op Van Hulle Bouwservice, een vloerproject voor maar liefst 105 appartementen. Managing director Dino Baillière vertelt in dit interview meer over het bouwproces en het belang van een goeie vertrouwensrelatie met de (onder)aannemers bij omvangrijk nieuwbouwproject zoals Baelskaai.

Baelskaai2

Haventraditie met een wereldse toets

Baelskaai geeft nieuw elan aan Oosteroever

Brownfieldontwikkeling Baelskaai is een PPS met de Stad Oostende en zal de dokken van Oostende heropwaarderen tot een hippe stadsbuurt met de allure van internationale havensteden zoals Amsterdam en Oslo. "We zijn met het project gestart in 2010 en het eerste gebouw was klaar in 2015. Intussen zijn het derde en vierde fase gebouw in afwerking en zijn we gestart aan de vijfde fase", steekt Dino van wal.

Kwaliteit en opvolging van kopers met stip op één

Burco Coast stelt voor de realisatie van elk project een bouwteam samen. "Wij werken al jaren samen met dezelfde hoofdaannemer voor de ruwbouw en vullen het bouwteam aan met aannemers die naast een kwalitatieve afwerking ook een goeie opvolging met onze kopers bieden. Onze kopers leggen een aanzienlijke som neer voor een mooi appartement, dus wij moeten zorgen dat alles piekfijn in orde is."

Sterke nazorg

"Wij beseffen uiteraard dat er in de bouw wel eens een probleem kan opduiken. Als goeie bouwpromotor is het onze taak om een oplossing te bieden aan onze klant en daarvoor rekenen we dus ook op onze aannemers. Met Van Hulle Bouwservice loopt die nazorg heel vlot. Dat is voor ons een belangrijke beslissingsfactor om ook voor de volgende fases het team van Van Hulle Bouwservice in te schakelen."

Aandacht voor klantenbeleving

Burco Coast gaat bij de opmaak van het lastenboek en de keuze van nieuwe leveranciers steeds langs in de showroom. "We maken kennis met de verkopers in de toonzaal die onze klanten zullen ontvangen en bekijken welke keuzes onze kopers kunnen maken binnen het in het lastenboek voorziene budget. Zo willen we verzekeren dat de klant een ruime keuze heeft binnen het lastenboek."

En ons aanbod en aanpak vallen bij de kopers van Burco Coast blijkbaar in de smaak. "Onze klanten reageerden unaniem enthousiast over de ontvangst in de toonzaal. Ze zijn onder de indruk van de nieuwe showroom en worden er warm ontvangen. Die positieve eerste indruk schept natuurlijk meteen vertrouwen. Bovendien slaagt Van Hulle Bouwservice erin om het enthousiasme tot en met de oplevering te bewaren. De afwerking gebeurt heel nauwgezet en er zijn erg weinig herstellingen nodig."

"Onze klanten zijn heel tevreden over de afwerking. Dat doet ons niet alleen veel plezier maar vermindert ook ons eigen werk."

Baelskaai3

Next step: Central Park Tower

Baelskaai 14 en Baelskaai 25 waren de vuurdoop van Van Hulle Bouwservice bij Burco Coast. Hier zijn de werken bezig en zijn er intussen ook al verschillende opleveringen gebeurd. "Onze klanten zijn tevreden, dus wij ook. Ondertussen zijn we gestart met de bouw van de Central Park Tower, goed voor 23 verdiepingen met 103 appartementen en een zwembad. Gezien de samenwerking zo goed loopt, zijn we ook voor de toren in gesprek met Van Hulle Bouwservice."

Over Burco Coast

Projectontwikkelaar Burco Coast is een zustermaatschappij van Burco Europe, de immobiliëngroep van familie De Cloedt. Het bedrijf is voornamelijk actief in Brussel, Polen en de kust en focust zich op de ontwikkeling en bouw van residentiële projecten, kantoren en healthcare. Op jaarbasis bouwt Burco 500 appartementen, waaronder Baelskaai in Oostende.

Terug naar overzicht

Gerelateerde projecten

Op zoek naar een aannemer droogbouw of vloerwerken?

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

Contacteer ons