Betontegels voor een tijdloos terras

Tussen de familiebarbecues en spelende kinderen door moeten terrastegels tegen een stootje kunnen. Beton is een betaalbaar en oerdegelijk materiaal waar je jarenlang genot en weinig onderhoud aan hebt. Betontegels zijn ook ideaal voor de aanleg van een tuinpad of stoep.

Betontegels1

Sterk, slijtvast en duurzaam

De prijs-kwaliteit van betontegels is een van hun grootste voordelen. Je betaalt minder voor een betontegel dan voor een keramische of natuursteentegel en krijgt daarbij een slijtvast en uiterst sterk materiaal dat tot 20 jaar meegaat. Betontegels zijn wel minder kleurvast, tenminste als je gaat voor een variant met een gekleurde toplaag. De standaard grijze versie verliest zijn tint niet.

Betontegels met coating

Standaard betontegels kunnen worden geïmpregneerd of afgewerkt met een beschermende laag van epoxy of polyurethaan. We raden zo'n behandeling of coating aan om je tegels beter te bestand te maken tegen vuil, vocht, algen en mossen. Gecoate tegels blijven langer mooi en zijn dus onderhoudsvriendelijker.

Betontegels2
Betontegels3

Stoere look in elk formaat

Betontegels voor voetpaden hebben doorgaans een formaat van 30 x 30 cm. Wil je ten volle inzetten op de moderne en stoere uitstraling van beton, dan kan je voor je terras kiezen uit tegels in grote formaten zoals 80 x 80 cm of 120 x 120 cm. Combineer met een donkere coating voor een extra strak resultaat.

Hulp nodig bij het kiezen van betontegels?

Stuur ons jouw vraag of kom langs in onze bouwhandel waar onze medewerkers klaarstaan met alle advies.

Contacteer ons