Gecertificeerde cementen voor elke toepassing

Er is geen bouwmateriaal zo universeel als cement. Van Hulle biedt dan ook een uitgebreid aanbod, van klassiek Portlandcement tot duurzamer hoogovencement. Daarvoor werken we samen met verschillende producenten van kwaliteitsvolle cementen die één voor één voldoen aan de Europese EN 197-1-norm.

Natuurlijk cement2

Basis voor tal van beton- en mortelprojecten

De samenstelling van een cement bepaalt voor welke toepassingen het geschikt is. Heel wat bouwwerken vergen het gebruik van cement zoals de realisatie van funderingen en structuren in gewapend beton, maar ook allerlei morteltoepassingen. Denk maar aan het plaatsen en voegen van tegels. Bij Van Hulle kan je alle soorten cement van Portlandcement tot composiet- en hoogovencement verpakt verkrijgen.

De sterkteklassen van cement

Op basis van zijn sterkte kan cement opgedeeld worden in drie klassen:

  • De 32,5-klasse is aangewezen voor toepassingen waar geen hoge aanvangssterkte en snelle ontkisting vereist is. We raden af om dit soort cement in de winter te gebruiken.
  • De 42,5-klasse kan bij lagere temperaturen gebruikt worden en passen we toe als de vereiste druksterkte van het beton op 28 dagen de 30N/mm² moet overschrijden.
  • De 52,5-klasse ontwikkelt snel een hoge aanvangssterkte en wordt daarom eerder gebruikt voor het ontkisten van geprefabriceerde elementen.

Informeer gerust welk type cement het best geschikt is voor jouw project!

Natuurlijk cement3
Natuurlijk cement1

Een groot bouwproject? We leveren ook silo's

Wie grote bouwwerken voor de boeg heeft, kan gebruik maken van een silo met gebruiksklare mortel. Een vaste leverancier van Van Hulle levert en plaatst silo's bij jou op de werf zodat je sneller, netter en afvalvrij kan werken. Bovendien ben je met zo'n silo steeds zeker van de juiste mengconsistentie. Contacteer ons voor meer info!

Je vindt bij ons cement van

Logo diamur
Logo holcim
Ccb logo

Cement in zakken?

We hebben het allemaal in onze bouwhandel! Neem contact op om een bestelling te plaatsen of kom vooraf langs voor persoonlijk advies.

Contacteer ons