Metselwerk met lijmmortel of dunbedmortel

Wie niet zo'n fan is van de voegen die klassiek cement oplevert, kan opteren voor het verlijmen van gevelstenen met lijmmortel of het voegen met dunbedmortel.

Lijmmortel gevelstenen

Lijmmortel

Bij lijmmortel wordt een enkele of dubbele lijmril op de steen aangebracht voor een uiterst strak uitzicht. Hierbij is het belangrijk om de geschikte lijm voor een bepaalde ondergrond te gebruiken, zodat je de juiste hechtsterkte bekomt. Bij Van Hulle Bouwservice adviseren we je graag bij het kiezen van de juiste lijmmortel.

  • Plaatsing: lijmmortel wordt geplaatst met behulp van een doseerpistool, spuitzak of draagbare lijmpomp
  • Voegdiktes: de voegdiktes variëren, afhankelijk van de lijmproducent van de lijm, van 3 tot 6 mm

Dunbedmortel

Wil je voegloos metselwerk, maar verkies je toch het metselen met een truweel? Dan biedt dunbedmortel de oplossing. Dunbedmortel geeft de gevel een gelijkaardige uitstraling als lijmmortel.

  • Plaatsing: dunbedmortel wordt op de klassieke manier met het truweel geplaatst
  • Voegdiktes: de voegdiktes variëren van 4 tot 8 mm
Dunbedmortel
Lijmmortel gevelstenen1

Meer ruimte voor isolatie

Omdat lijmmortel zo sterk is, wordt het mogelijk smallere stenen te verlijmen waardoor er meer ruimte vrijkomt voor isolatie in de spouwmuur. Op die manier kan je tot 4 cm extra isoleren of tot 16 cm extra woonruimte winnen: slim!

Van Hulle verkoopt lijmmortel en dunbedmortel van

Logo omnicol
Logo weber
Seifert logo

Graag meer info over lijmmortel of dunbedmortel?

Contacteer ons gerust met al je vragen of kom langs in onze bouwhandel waar onze medewerkers je met kennis van zaken verder helpen.

Contacteer ons