Stevige binnenwanden met kalkzandblokken

Kalkzandsteen of silicaatsteen is een massief, natuurlijk materiaal gemaakt van zand, kalk en water. Het is een van de meest gebruikte bouwmaterialen in de vorm van metselstenen, lijmblokken en vellingblokken. Bij Van Hulle Bouwservice bieden we alle Silka-zandsteenproducten van Xella aan.

Kalkzandsteenblok

Silka-metselblokken

De metselblokken van Silka worden toegepast als funderingen, dragende en niet-dragende binnenwanden en niet-dragende binnenspouwbladen. Ze zijn arbeidsvriendelijk, eenvoudig te metselen en geven snel een stevige constructie.

Silka-lijmblokken

Voor wie liever lijmt in plaats van metselt, zijn er de Silka-lijmblokken. Deze bestaan in holle uitvoering (LBL lijmbloklight) en in volle uitvoering (Lijmblok). Een gelijmde wand heeft ook een groter draagvermogen. Lijmblokken van Silka worden toegepast in dragende of niet-dragende binnenspouwbladen en wanden die naderhand afgewerkt worden.

Kalkzandsteenblokken4
Kalkzandsteenblokken1

Silka-vellingkantblokken

Vellingblokken bieden een oplossing voor zichtbaar binnenmetselwerk. De vellingkanten aan Silka vellingblokken en -elementen en de dunne lint- en stootvoegen zorgen voor een esthetisch fraaie wand die zonder verdere afwerking in het zicht kan blijven.

Silka-elementen

Elementen in kalkzandsteen zijn de voordelige keuze voor grote, massieve wanden. Silka-elementen hebben de geschikte afmetingen voor dragende wanden en garanderen een snelle opbouw met een vlak resultaat.

Silka elementen 1200x720 2
Kalkzandsteenblokken3

Met kalksteen bouw je duurzaam

Wist je dat het productieafval van kalkzandsteen grotendeels hergebruikt wordt? Afgekeurde producten en zaagresten worden afgebroken en als vervanger voor zand gebruikt. Een klein deel vindt ook een nieuwe toepassing als funderingsmateriaal in de wegenbouw of als verharding van fietspaden in natuurgebieden.

Onze leveranciers voor kalkzandblokken

Logo xella
Makz logo

Advies nodig bij de aankoop van kalkzandblokken?

Onze bouwexperts helpen je graag verder in onze bouwmaterialenhandel met duidelijk advies over kalkzandblokken.

Contacteer ons