Isolatie voor dak, gevel en vloer

Isolatie6

Een goede isolatie is niet enkel nodig om aan alle geldende energienormen te voldoen, maar zorgt dankzij z'n thermische en akoestische eigenschappen ook voor een aangenaam wooncomfort. Onmisbaar dus! Voor een optimaal isolatieresultaat werk je zowel met gevel- als vloerisolatie. Daarnaast hebben we ook alles in huis voor dakisolatie.

Wij plaatsen ook jouw dakisolatie

In onze bouwmaterialenhandel kan je niet alleen terecht voor de aankoop van isolatie, maar ook voor de plaatsing van isolatie. Onze eigen plaatsingsdienst isoleert jouw dak volgens de recentste isolatienormen. Daarnaast zijn wij als erkend plaatser bevoegd om de nodige attesten voor jouw subsidieaanvragen op te maken.

Shutterstock 1017169942
Dampscherm

Wanneer heb je een dampscherm nodig?

Een dampscherm is een dampremmende folie die vochtige binnenlucht uit het dakgebinte houdt. Hiermee voorkom je vochtproblemen en schimmel. Een dampscherm is een absolute noodzaak bij de meeste onderdaken van hellende en platte daken.

Wanneer je een woning van binnenuit gaat isoleren, is er eigenlijk altijd een dampscherm nodig. Sommige isolatiematerialen (zoals spijkerflensdekens voor dakisolatie) zijn standaard al voorzien van een dampwerende aluminiumlaag waardoor je hier niet nog eens een dampscherm moet aanbrengen. Gebruik je een dergelijk isolatiemateriaal? Schenk dan voldoende aandacht aan het afplakken van de naden met aluminiumtape zodat de vochtige lucht niet alsnog kan doordringen in het isolatiemateriaal.

Dakisolatie

Is dakisolatie verplicht?

Ja! Dakisolatie is sinds 2020 verplicht voor alle woningen die vóór 1 januari 2006 aangesloten werden op het elektriciteitsnet. De woningen die na 1 januari 2006 gebouwd werden, voldoen meestal aan de geldende normen. Deze Vlaamse dakisolatienorm geldt voor alle type woningen. Uitzondering: daken en kamers kleiner dan 2 m².

Onze leveranciers

van-hulle-tielt-bouwmaterialen-isolatie-knauf
van-hulle-tielt-bouwmaterialen-isolatie-wille
van-hulle-tielt-bouwmaterialen-isolatie-waeyaert-vermeersch
van-hulle-tielt-bouwmaterialen-isolatie-irs-btech
Isover logo
Unilin logo
Recticel logo
Kingspan logo
URSA logo

Advies nodig voor de juiste isolatie?

Een degelijk geïsoleerde buitenschil is de basis voor alle energiebesparende maatregelen. Neem contact op met onze bouwexperts voor advies op maat van jouw isolatieproject.

Contacteer ons