Draagvloeren en gewelven voor kleine en grote overspanningen

Betonnen draagvloeren zijn een populaire oplossing voor vloeropbouw. In samenwerking met diverse fabrikanten biedt Van Hulle Bouwservice een oplossing voor alle situaties.

Betongewelven Doubeton1

Gewapende betongewelven

Gewapende betongewelven dienen hoofdzakelijk voor de residentiƫle woning- en projectbouw. We bieden zowel gladde welfsels als gewafelde welfsels aan:

  • Gladde welfsels worden gebruikt voor oppervlaktes die louter overschilderd moeten worden.
  • Gewafelde welfsels hebben een unieke afwerking waardoor het pleisterwerk zich beter hecht aan het plafondoppervlak.

Voorgespannen betongewelven

Voorgespannen betongewelven of spanbeton bieden een pasklaar antwoord aan grotere overspanningen en hoge draagvermogens. Hierdoor worden betonbalken, stalen liggers en extra bijlegwapening tot een minimum herleid. Voorgespannen welfsels hoeven niet onderschoord te worden.

Voorgespannen beton
POTTEN EN BALKEN 3

Potten en balken

Potten en balken is een semi-geprefabriceerd bouwsysteem samengesteld uit balken in voorgespannen beton en vulstenen (meestal in beton of gebakken aarde). Eenmaal geplaatst vormt het een monolithisch geheel door het ter plaatse gieten van de gewapende druklaag. Dit bouwsysteem is geschikt voor complexe architecturen en ideaal voor renovatie.

IMG 20161125 095357 min

Snelle plaatsing en afwerking

Voor de stabiliteit van je woning is het belangrijk dat betongewelven correct geplaatst worden en dat de richtlijnen op de technische fiche daarbij gevolgd worden. De plaatsing van een betonnen draagvloer kan op zich vrij vlot verlopen. De welfsels worden rechtstreeks met onze kraanwagen op de draagstructuur gelegd waarna een betonnen druklaag en voegvulling worden gestort. De volgende dag kan de aannemer alweer aan de slag.

Onze gewel(f)dige partners

Logo rector
Douterloigne logo
Dou beton logo
Ploegsteert logo

Op zoek naar een prefab vloersysteem?

We begeleiden je graag doorheen ons aanbod betongewelven in onze bouwhandel. Neem gerust contact op of kom langs voor advies op maat van jouw project!

Contacteer ons