De duurzaamheid van keramiek, voor op je dak

Dakpannen bepalen grotendeels de uitstraling van je woning. Met keramische dakpannen opteer je voor een natuurlijke look en meteen ook de meest duurzame oplossing. Gebakken klei is kleurvast en heeft een levensduur van 50 jaar of langer. We hebben diverse modellen beschikbaar in onze bouwhandel: van traditionele Vlaamse pannen tot stijlvolle stormpannen.

Wienerberger koramic 301 wit geglazuurd Cuypers Q

Geglazuurde dakpannen met glanseffect

Opdat algen, mos en schimmels minder kans krijgen om zich te hechten, worden keramische dakpannen veelal geglazuurd. Daarbij wordt een verglaasde deklaag aangebracht om een glanzende finish te bekomen. Geglazuurde kleidakpannen hebben dankzij die extra beschermingslaag een langere levensduur.

Verschillende modellen kleidakpannen

Keramische dakpannen zijn beschikbaar in verschillende modellen: stormpannen, tegelpannen, oude pannen en Vlaamse pannen. Ook het kleurenassortiment is uitgebreid waarbij natuurlijk rood, antraciet, zwart, geglazuurd bruin, rustiek en amarant het meest in het oog springen. Het aantal dakpannen per m² is afhankelijk van het formaat en kan variëren van 8 tot 66 stuks per m².

DSCF3455 min
Wienerberger oud latem blauw gesmoord Jan van haver

Gesmoorde dakpannen voor een matte look

Een keramische dakpan is van nature rood. Door aan het einde van het bakproces de luchttoevoer af te sluiten kan je ook een gesmoorde dakpan verkrijgen. Dergelijke kleidakpannen zijn donkergrijs of dofzwart van kleur en hebben een matte afwerking.

Voor onze kleidakpannen vertrouwen we op

Logo wienerberger
Creaton logo

Droom jij ook van een keramisch dak?

We hebben ontgewijfeld de kleipannen die je zoekt. Laat ons weten welke stijl of afwerking je wenst en we begeleiden je naar de juiste materialen in onze bouwhandel.

Laat het ons weten