Parket 1

Vlekken uit parket verwijderen, hoe doe je dat?

Een huis is geen museum, en dus wordt er weleens onvoorzichtig omgesprongen met bepaalde zaken. Voor mensen met een mooie parketvloer betekent dat dat er af en toe een vlekje op het oppervlak kan verschijnen. Hoe ga je daarmee om en hoe zorg je ervoor dat je parketvloer er nagelnieuw blijft uitzien? We vertellen het je graag.

Elk parket is anders

Ga er niet van uit dat je eenzelfde werkwijze kunt toepassen op ieder soort parket. Zo is er al een groot verschil tussen geoliede en geverniste parketten. Bij een gevernist parket kan een grondige reiniging al een gewenst resultaat opleveren. Aangeraden producten hiervoor zijn Bona Cleaner voor een wekelijkse schoonmaak en Bona Polish voor 1 à 2 keer per jaar.

Een geolied parket is iets moeilijker te reinigen. De vlek kan hier dieper intrekken waardoor afschuren steeds af te raden is. Een specialist kan de vlek er mogelijk uitstomen. Indien je zelf een poging wilt ondernemen, kan dat met het wekelijkse onderhoudsproduct Woca.

En wat met keramisch parket? Ook hier is het belangrijk om de vloer regelmatig van goede zorgen te voorzien. Dat doe je door eerst de cementsluier te verwijderen, vervolgens de vloer te reinigen en ten slotte wekelijks te onderhouden met een speciaal ontvettende dweilzeep, zoals die van Berdy.

Bij hardnekkige vlekken kan het geen kwaad om het oordeel van een expert te vragen.

Verwijder vlekken snel met keukenpapier of een zachte doek.

Parket 2

Voorkomen is beter dan genezen

Zoals iedereen weet, is het beter een vlek te voorkomen dan achteraf de grove middelen te moeten bovenhalen. Daarom deze handige tips om vlekken op parket te vermijden:

  • Verwijder vlekken snel met keukenpapier of een zachte doek.
  • Dweil met een lichtvochtige dweil en gebruik hierbij steeds een geschikt onderhoudsproduct.
  • Plaats een schaaltje onder bloempotten en zet je emmer op een droge dweil in plaats van rechtstreeks op de vloer.
  • Let op met geopende ramen: een regenbui kan voor schade zorgen.

Hulp nodig?

Zowel de producten van Bona Cleaner, Bona Polish, Woca als Berdy zijn verkrijgbaar bij Van Hulle Bouwservice.
Kom langs in onze showroom, we helpen je graag verder.